Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O navă pe care se aflau 29 de români, cuprinsă de flăcări în Grecia / Precizările MAE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 februarie 2022

UPDATE Operațiunile de salvare au continuat în cursul zilei de vineri, potrivit autorităților elene. Două persoane au rămas blocate pe feribot.

Știrea inițială

Sute de persoane au fost salvate vineri, 18 februarie, după ce un feribot care urma să ajungă în Italia, din Grecia, a fost cuprins de flăcări în zona Insulei Corfu, relatează Reuters. Printre pasageri se numără și 29 de români, a transmis Ministerul de Externe.

Feribotul plecase din cel mai mare port din Vestul Greciei, Igoumenitsa, și urma să ajungă în portul italian Brindisi, care e la 9 ore distanță. Când se afla în zona insulei Corfu, feribotul, care poate găzdui până la 560 de pasageri, a fost cuprins de flăcări.

Nu au fost înregistrate victime, dar, potrivit presei de la Atena, o persoană care a raportat probleme de respirație a fost dusă la spital.

Autoritățile elene au menționat că la bordul navei se aflau 239 de pasageri și 51 de membri ai staff-ului. Dintre aceștia, 29 erau români, a transmis MAE.

De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare”, potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE.

Ambasada României la Atena s-a arătat deschisă să acorde asistență consulară românilor implicați în incident și a cerut informații suplimentare în ceea ce privește starea de sănătate a acestora.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură incidentul produs”, arată sursa citată.

Sursă foto: MAE

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *