Tuesday, January 26, 2021
Jurnalism corect


O elevă ar fi fost amenințată cu arma în curtea unui liceu din Iași/ Ce le-a declarat polițiștilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete: , ,

O elevă în vârstă de 17 ani care locuiește într-un cămin al unui liceu din Iași ar fi fost amenințată cu arma în curtea unității de învățământ. Un profesor a alertat autoritățile, însă când au ajuns oamenii legii la fața locului, tânăra nu a vrut să depună plângere pentru lovire și a precizat că nu a văzut nicio armă.

Evenimentul a avut loc duminică după-amiază în curtea Colegiului Tehnic de Transporturi și Construcții din Iași. Un grup de tineri aflat în parcul din fața instituției a intrat în conflict cu două eleve care locuiesc în căminul unității de învățământ.

 „Nişte tineri din cartier au intrat în curtea şcolii şi au avut o altercaţie cu două fetiţe care sunt cazate în cămin, nu sunt de la mine de la şcoală. A intervenit portarul, pedagogul de serviciu, s-au respectat procedurile, a fost chemat serviciul 112. Nu sunt victime, nu a avut nimeni nevoie de îngrijiri medicale. (…) Era un grup de 7-8-9 tineri, şi fete şi băieţi, ştiu doar că s-au legat de fete, nu ştiu mai mult de atat. Copiii sunt la Secţia 5 la audieri, acolo e şi pedagogul şi paznicul”, a declarat, Anca Roznovanu, directorul Colegiului Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi, pentru Mediafax.ro.

Pedagogul de serviciu, anunțat de cele două eleve, a sunat la 112, însă când polițiștii au ajuns la unitatea de învățământ, una dintre fete nu a vrut să depună plângere și le-a spus oamenilor legii că nu a observat nicio armă.

 „Pe la ora 17.30 am fost sesizaţi cu privire la faptul că o elevă din municipiul Iaşi ar fi fost ameninţată. Din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că aceasta ar fi avut discuţii contradictorii cu un tânăr, fără a fi ameninţată. Apelul iniţial a fost pentru ameninţare cu armă, dar fata a declarat că nu a fost ameninţată în niciun fel şi nu a observat nicio armă” , a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Beatrice Romanescu.

Potrivit unor surse, una dintre elev ar fi fost lovită de un tânăr în zona abdomenului, însă nu vrea să depună plângere penală împotriva acestuia.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW