Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


O casă în stil neoromânesc din București, salvată de la demolare. Nicușor Dan: În timpul mandatului meu nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2021

Casa construită în stil arhitectural neoromânesc de pe strada Știrbei Vodă numărul 132 a fost salvată de la demolare. După ce primarul Nicușor Dan a suspendat în luna noiembrie autorizația de desființare, Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a atacat miercuri la Tribunalul București actele administrative referitoare la acest imobil.

Potrivit Hotnews.ro, pe 15 octombrie 2020, administrația Firea a dat autorizație de demolare pentru casa respectivă iar în aceeași zi a dat și autorizație de construire pe respectivul teren pentru edificarea unui bloc cu subsol, parter și 7 etaje.

Nicușor Dan: În timpul mandatului meu nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice

Primarul Nicușor Dan, care a militat în trecut din postura de activist civic împotriva demolării clădirilor istorice, a promis că nu va accepta construirea de clădiri noi în locul celor de patrimoniu.

„În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize și nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din București. Acest lucru este valabil și în cazul imobilului din strada Știrbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizația de desființare, autorizație care fusese semnată de către fosta administrație pe ultima sută de metri a mandatului.”

Clădirea din strada Știrbei Vodă 132 a fost salvată.

În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize și nu…

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 20 ianuarie 2021

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com