Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


O biserică românească din Canada a ars aproape în totalitate

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 iunie 2023 Etichete: , , ,

Biserica istorică a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Boian (Willingdon-Canada) a ars în totalitate, a transmis Episcopia Ortodoxă Română din Canada. Nu au fost victime omenești, iar pagubele materiale sunt în curs de evaluare.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele incendiului, însă, reprezentanții Episcopiei Ordotoxe din Canada fac apel la credincioși, pentru a-i sprijini pe parohii care slujeau în această biserică.

„Mulțumim Domnului că nu au fost victime umane și pierderi de vieți omenești, și avem nădejdea că în ciuda acestei mari încercări flacăra credinței ortodoxe române adusă cu multă jertfă din Boianul Bucovinei în Boianul Canadei se va păstra prin susținerea și solidaritatea fraternă a celor ce simt și trăiesc ortodoxia românească oriunde se află în lume”, a transmis Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.

Biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului a fost construită acum 120 de ani. Era un simbol pentru credincioșii români, stabiliți în Canada.

„Pionierii români veniți în Canada pentru prima dată la sfârșitul secolului al XIX-lea, au dus cu ei sfânta credința ortodoxă și au construit casa sufletului lor, adică biserica. Dârji, au înființat prima parohie ortodoxă a lor la locul botezat după numele localității de unde plecaseră, Boianul Bucovinei. La 31 decembrie 1902, cererea de teren pentru biserică a fost depusă la Departamentul de Interne în conformitate cu prevederile Homestead Mission Land Grant of Consolidated Orders of the North-West Territories”, a menționat Episcopia Ortodoxă Română din Canada, într-un comunicat de presă.

Presa canadiană scrie că recentele incendii de vegetație care au adus fumul până la New York, unde s-a reintrodus măsura măștii „salvatoare” cu această ocazie, au fost provocate de piromani și nu de „schimbările climatice”, după cum susțin politicienii.

Sursă foto: Facebook Episcopia Ortodoxă Română din Canada

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW