Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


O angajată a CAR a luat credite de 1 milion de lei pe numele a zeci de cotizanți

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 27 mai 2024

Mai multe percheziții au loc, luni, în județul Gorj, în cadrul unui dosar de înșelăciune în formă continuată. Conform primelor informații, o angajată a unei Case de Ajutor Reciproc (CAR) din Tragu Jiu a încheiat multiple contracte de împrumut în numele unor cotizanți.

Potrivit autorităților, trei persoane au fost aduse la audieri în legătură cu acest caz. Cele 8 percheziții domicilare au loc pe raza localităţilor Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti, sat Corneşti, şi Peştişani, într-un dosar având ca obiect infracțiuni de înșelăciune în formă continuată şi infracţiuni de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.

Ceilalți doi suspecți sunt cercetați pentru complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

Prejudiciul estimat în acest caz depășește suma de 800.000 de lei.

„Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R. L…., cu punct de lucru în municipiul Târgu Jiu, în cursul anului 2023, până în luna ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 de contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj, folosindu-se în acest sens de documente falsificate, respectiv adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A., modalitate prin care a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust, fiind produs un prejudiciu de 886.050 de lei”, a transmis Parchetul.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW