Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Număr record de secţii de votare în Diaspora/ Preşedintele AEP:„ Nicio altă ţară din lume nu deschide peste 900 de secţii de votare în străinătate”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2024 Etichete: , ,

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunțat joi că pentru alegerile prezidențiale va fi organizat un număr record de secții de votare în străinătate, depășind 900.

În cadrul unei conferințe de presă, Greblă a menționat că, potrivit unei discuții preliminare cu Ministerul de Externe, numărul secțiilor va fi cel puțin egal cu cel din timpul alegerilor europarlamentare.

„Într-o discuţie preliminară avută cu Ministerul de Externe, cu care avem o foarte bună colaborare, s-a stabilit că cel puţin câte secţii de votare au existat pentru alegerile europarlamentare, adică peste 950, vor fi organizate şi pentru alegerea Preşedintelui României. Şi, repet, este un număr record de secţii de votare pe care România le deschide în străinătate. Nici o altă ţară din lume nu deschide peste 900 de secţii de votare în străinătate”, a declarat Toni Greblă.

Primul tur de scrutin pentru alegerea președintelui României este programat pe 24 noiembrie, urmat de al doilea tur pe 8 decembrie.

Până acum, au fost validate candidaturile a 14 persoane pentru funcția de președinte, iar Biroul Electoral Central a publicat recent modelul buletinului de vot.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW