Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nouă militari au fost răniți de o grenadă în Sălaj. Procurorii au deschis o anchetă

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Nouă militari au fost răniţi, astăzi, 18 octombrie, în timpul unui exerciţiu de aruncare a grenadei, desfăşurat în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj, a menționat purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române, colonel Corneliu Pavel, pentru Main News.

Conform sursei citate, toți cei nouă militari sunt stabili, conștienți și primesc îngrijiri medicale. Pentru transportul unui militar rănit a fost, însă, nevoie de intervenția unui elicopter SMURD. Parchetul Militar a fost informat cu privire la acest incident și s-a deschis o anchetă internă, pentru a se stabili cauza care a  produs incidentul(n.r. explozia grenadei).

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul.  Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale”, au menționat reprezentanții MApN.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii