Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nou rector la Academia de Poliție, în urma scandalului legat de condițiile în care învață viitorii ofițeri

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2023

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a decis împuternicirea în funcţia de rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a generalului de brigadă Liviu Uzlău, în urma scandalului legat de condițiile în care învață viitorii ofițeri de poliție, a anunţat ministerul de resort într-un comunicat de presă remis în seara zilei de duminică, 26 noiembrie.

Amintim că în data de 14 noiembrie 2023, peste 50 de studenți de la Academia de Poliție au fost transportați la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, prezentând simptome precum stări de vomă și dureri abdominale. Se presupune că alimentele primite la cele două mese, prânz și cină, ar fi responsabile pentru aceste probleme.

Sindicatul Europol a atras atenţia în repetate rânduri asupra „condiţiilor mizere” în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia.

Academia de Poliție, închisă până după sărbători

Conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că începând de luni, 27 noiembrie, şi până la vacanţa de Crăciun, studenţii vor face cursurile online, pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central al instituţiei de învăţământ”, potrivit News.ro.

„După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă. Această decizie vine în contextul presiunii mediatice, dar şi a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condiţiile în care studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ îşi desfăşoară activităţile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară”, au scris reprezentanţii sindicatului Europol într-o postare pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii