Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Noi detalii despre starea de sănătate a lui Robert Fico: „A existat o anumită comunicare cu premierul”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 mai 2024 Etichete: , ,

Starea prim-ministrului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății din Slovacia, după tentativa de asasinat de miercuri asupra liderului central-european, relatează Reuters.

Viceprim-ministrul Slovaciei a declarat că transferul lui Fico în capitala Bratislava din spitalul din apropierea locului unde a fost împușcat de cinci ori nu va avea loc în zilele următoare.

„Nu a fost necesar să preluăm oficial atribuțiile lui Fico și a existat o anumită comunicare cu premierul,” a spus viceprim-ministrul Robert Kalinak reporterilor în fața spitalului unde Fico este tratat. Vineri, Fico a suferit o operație de două ore, care a sporit speranțele de recuperare.

Atacul a avut un impact major în toată Europa, generând îngrijorări cu privire la situația politică polarizată și tensionată din Slovacia, o țară cu 5,4 milioane de locuitori.

Poliția slovacă a acuzat un bărbat identificat de procurori drept Juraj C. de tentativă de omor. Presa locală menționează că acesta este un fost agent de securitate de 71 de ani la un centru comercial și autor al unor culegeri de poezii.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW