Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan vrea să ceară finanțare din „PNDL 3” pentru lucrările la Prelungirea Ghencea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 noiembrie 2021

Confruntată cu mari probleme financiare, Primăria Capitalei este nevoită să-și reducă cheltuielile prin finanțarea investițiilor și de către alte instituții. Primarul Nicușor Dan a propus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General care va avea loc luni, 8 octombrie, un proiect de hotărâre prin care vrea să solicite finanțare de la Guvern prin Programul „Anghel Saligny” pentru continuarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Prelungirea Ghencea.

Primăria Capitalei a semnat cu Trustul de Clădiri Metropolitane și contractul pentru obiectivul de „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea”. Valoarea investiţiei este de 564 milioane lei cu TVA, sumă din care primarul general cere Guvernului să acopere 438,8 milioane lei.

Lucrările au debutat pe 9 septembrie 2019 și ar fi trebuit finalizate în 2 ani. Cu toate acestea, stadiul lucrărilor este incipient, fiind atacat doar primul tronson dinspre strada Brasov spre strada Raul Doamnei.

Noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorășenești) precum si o parcare de tip park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termina la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.
Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate.

Sursa foto: Facebook / Inițiativa Prelungirea Ghencea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *