Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan vrea să candideze din partea USR pentru Primăria Capitalei

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 16 septembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că s-a înscris în cursa internă din partid pentru desemnarea candidatului la alegerile pentru Primăria Capitalei. El nu mai este membru al USR însă speră să primească susținerea partidului care este în prezent în alianță cu PLUS, partidul lui Dacian Cioloș. Din partea PLUS, Vlad Voiculescu a anunțat deja că vrea să candideze la Primăria Capitalei. 

„În urmă cu câteva luni am anunțat public decizia de a candida pentru funcția de Primar General al Capitalei, ca independent. Cred ca sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri, într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor”, a precizat Nicușor Dan într-un comunicat de presă.

Deși nu mai este membru USR, Nicușor Dan mizează pe susținerea simpatizanților acestui partid.

„Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR. Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București. Statutul USR și principille după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui. Sunt optimist că oamenii din USR vor susține candidatura mea și că împreună cu toate forțele de bună credință vom putea reda Bucureștiul bucureștenilor, acolo unde îi e locul”, a mai afirmat fostul președinte al USR.

Nicușor Dan nu este la prima încercare de a candida la Primăria Capitalei. În 2016, el a obținut 32,5%, iar Gabriela Firea 42,97%.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW