Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan va sesiza DNA, după ce Corpul de Control a găsit nereguli în activitatea CSM București

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Primarul Capitalei a anunțat luni, 21 noiembrie, că va sesiza Direcția Națională Anticorupție (DNA), după ce Corpul de Control a finalizat verificările la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București. 

Verificările Corpului de Control au vizat activitatea CSM din perioada 2017-2022.

Nicușor Dan susține că, în anul 2018, CSM București a plătit peste 1 milion de lei drept prime personalului administrativ, deși, conform Legii, primele se acordă numai jucătorilor și staff-ului tehnic (antrenori, medici, kinetoterapeuți). Mai mult, edilul arată că directorul general, Gabriela Szabo, a obținut 190.965 de lei din acești bani.

Dan mai arată că a fost identificat și un posibil conflict de interese ce ar fi generat de un contract încheiat de CSM București cu o firmă cu care Gabriela Szabo a semnat ulterior un contract de cesiune de drepturi de autor.

Primarul Capitalei a mai subliniat că „reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neaducând la o îmbunătățire a activității”, dând ca exemplu costurile generate de litigiile din perioada 2018-2022: 2.928.065 lei, reprezentând cheltuieli cu avocații.

De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare”, a mai precizat Nicușor Dan.

Pe 3 iunie, Gabriela Szabo a fost schimbată de Nicușor Dan de la conducerea CSM București, locul ei fiind preluat de adjuncții Vasile Pîslaru și Marius Aron. Detalii, aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW