Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicuşor Dan: Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 octombrie 2023

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a dezvăluit că Piaţa Unirii din Bucureşti va fi supusă unei ample reabilitări, urmând să fie realizate mai multe lucrări de consolidare, inclusiv a planşeului. Această reabilitare va fi efectuată de Primăria Sectorului 4, iar edilul a subliniat importanţa dialogului cu autorităţile implicate, precum şi necesitatea realizării lucrărilor sub planşeu, în concordanţă cu angajamentele asumate.

„Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală şi care este făcută de Primăria Sectorului 4. Primăria Sectorului 4 a făcut şi o expertiză, dar trebuie să avem un dialog pentru că ei trebuie să facă dedesubt, şi-au asumat, Consiliul General, la fel, le-a dat să facă”, a afirmat Nicuşor Dan, duminică la Digi 24.

El a fost întrebat când va începe această lucrare.  „Nu mai devreme de un an. Trebuie să facem deasupra”, a răspuns primarul Capitalei.

De asemenea, Nicuşor Dan a menţionat că se va lucra şi la trotuare, iar în cadrul proiectului sunt implicate mai multe entităţi, inclusiv Apele Române, pentru gestionarea scurgerii apei prin zona respectivă. Există şi un studiu de fezabilitate pentru prelungirea liniilor de tramvai, iar modalitatea de trecere a tramvaiului prin Piaţa Unirii va fi stabilită în funcţie de rezultatele acestui studiu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii