Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Din fericire, numărul de îmbolnăviri de coronavirus scade în Bucureşti

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 decembrie 2020

Nicușor Dan susține că numărul de îmbolnăviri de coronavirus a început să scadă în Capitală și a precizat că acest lucru va fi vizibil, începând de sâmbătă, în valoarea ratei infectărilor din ultimele 14 zile. 

Din fericire, numărul de îmbolnăviri de coronavirus scade în Bucureşti. Am avut azi 900 de persoane îmbolnăvite. E adevărat că indicele a crescut, acel indice de la 14 zile a crescut foarte puţin, dar o să vedeţi că începând de sâmbătă o să scadă foarte mult. Media pe ultimele şapte zile este mult mai bună decât media pe săptămâna dinainte. Acesta este lucrul cel mai important şi el se datorează în mare măsură conştiinţei bucureştenilor, care au înţeles în special să poarte mască, să păstreze distanţa şi toate celelalte măsuri. Pe chestiunea coronavirusului, în opinia mea, în acest moment, mergem pe un drum bun şi rog încă o dată bucureştenii să păstreze măsurile pe care au început să le aplice”, a afirmat edilul general, potrivit Agerpres.

Primarul Capitalei a precizat că numărul paturilor de la ATI din spitalele bucureștene va crește cu 40, dar nu înainte de 1 februarie.

Pe ce înseamnă coronavirus, noi ne subordonăm Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ei dispun care dintre spitale intră în zona de coronavirus. Pe zona de spital nu există o problemă în Bucureşti. Există, cu fluctuaţii, o problemă pe paturile de terapie intensivă, pentru care am fost nevoiţi în mai multe momente să trimitem pacienţi în alte oraşe din România. Din păcate, să construieşti paturi de terapie intensivă, chiar dacă ai bani, durează. În sensul că trebuie să ai certificat de urbanism, să vină ISU, să tragi curent, să tragi instalaţii de oxigen. E o procedură care durează şi cu asta suntem în curs, pentru vreo 40 de noi paturi de ATI, dar probabil că nu mai devreme de 1 februarie”, a declarat Nicușor Dan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *