Sunday, April 5, 2020
Jurnalism corect


Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei: Bugetul PMB pe 2020 nu are nicio legătură cu realitatea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR, spune că bugetul pe  anul 2020 al Primăriei Municipiului București „nu are nicio legătură cu realitatea”.

”Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020 nu are nicio legătură cu realitatea. Veniturile estimate, 7,2 miliarde lei, sunt, ca şi în anii precedenţi, supraevaluate cu aproximativ 75%. În aceste condiţii, bugetul aprobat nu merită comentat, neavând nicio valoare practică. Managerul unei companii private care estimează venituri de 7 miliarde lei şi încasează 4 miliarde lei este automat demis, în orice ţară şi în orice companie. Acesta ar trebui să fie şi mesajul bucureştenilor pentru actualul primar”, precizează Nicuşor Dan

Nicușor Dan a estimat că plăţile restante ale primăriei sunt între 1 miliard şi 2 miliarde de lei.

„Spre exemplu, la rectificarea bugetară din decembrie 2019 se estima subvenţia pentru STB (n.r. – Societatea de Transport Bucureşti) la peste un miliard de lei, iar în execuţia bugetară la sfârşit de 2019 plăţile făcute au fost de doar 650 milioane lei. Plăţi restante importante sunt şi faţă de ELCEN. În estimarea mea, plăţile restante sunt între 1 miliard şi 2 miliarde lei, adică între 25% şi 50% din bugetul real”, spune candidatul, citat de Agerpres.

Citește și Consiliul General al Capitalei, convocat de Firea în ședință. Bugetul de 10 miliarde de euro al Primăriei București, pe ordinea de zi.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *