Monday, September 16, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Banii pentru stimulentul financiar acordat tinerilor proaspăt căsătoriți au fost cheltuiți în avans de Gabriela Firea

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 iunie 2022

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că municipalitatea se află în imposibilitatea de a plăti stimulentul financiar pentru tinerii bucureșteni proaspăt căsătoriți, din cauza administrației Firea. Potrivit edilului, banii pentru acest stimulent „au fost cheltuiți în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri și reclame din banii primăriei”.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Nicușor Dan a transmis că a primit o solicitare din partea prefectului Capitalei pentru a răspunde unei adrese de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse cu privire la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local.

Astfel, edilul a transmis că Primăria se află în imposibilitatea de a finanța proiecte sociale din cauza datoriilor lăsate în urmă de Gabriela Firea, fostul primar al Municipiului București și actualul ministru al Familiei.

„În cazul în care fostul primar și actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoșat de datorii și că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eșalonând, reeșalonând și plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât și pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiți în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri și reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanța astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit”, a precizat primarul Capitalei.

Totodată, Nicușor Dan a invitat-o pe Gabriela Firea să lanseze și la nivel național un astfel de proiect.

„Dacă însă ministrul Firea ținea cu adevărat la acest proiect, avea șansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare. Nu e târziu nici acum, așa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei și lider important în PSD, să lanseze la nivel național, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu același cuantum de la nivelul Capitalei”, se mai arată în postarea edilului.

Potrivit Observator, Primăria Capitalei a tăiat de doi ani darul de nuntă în valoare de 1.500 lei pentru fiecărui cuplu proaspăt căsătorit, motivând că toate fondurile merg pentru plata datoriilor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW