Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicuşor Dan anunţă că Primăria Capitalei construieşte în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale și cea mai mare Bancă de Alimente

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 iunie 2024 Etichete: , , ,

Primarul Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, dezvoltă un complex de servicii sociale în zona Lira-Sebastian, care va include cea mai mare Bancă de Alimente creată de o autoritate publică din România, potrivit news.ro.

Acest complex cuprinde patru clădiri, dintre care una este deja finalizată, două se apropie de finalizare, iar la a patra clădire lucrările au ajuns la 60%, a precizat primarul.

”Bucureştiul va avea la sfârşitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România. Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială, construieşte în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale care va avea mai multe funcţiuni: o Bancă de Alimente, o cantină socială, un Centru de formare profesională în domeniul Horeca pentru persoane vulnerabile, un centru de informare şi consiliere pentru femei şi centre de zi pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi”, transmite edilul, care a obţinut un nou mandat la alegerile din 9 iunie.

El a subliniat că la Banca de Alimente, angajații Direcției de Asistență Socială vor colecta, stoca și distribui alimente donate de producători din industria alimentară și de retaileri. Aceste alimente, care nu mai pot fi comercializate, dar sunt încă bune pentru consum, vor fi distribuite persoanelor aflate în dificultate.

”Spunem astfel stop risipei alimentare, îi ajutăm pe cei care din motive financiare se află în situaţii de risc şi intrăm în rândul oraşelor europene unde acest concept funcţionează cu succes de mulţi ani. Acest complex va fi şi un etalon de eficienţă energetică pentru ca s-a optat pentru un sistem inteligent de utilizare a resurselor naturale, inclusiv prin acoperişuri verzi”, adaugă Nicuşor Dan.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW