Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Nicușor Dan a revenit în Piața Unirii în încercarea de a dezmembra șantierul deschis de Daniel Băluță / Poliția și Jandarmeria se spală pe mâini

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a revenit luni seară în Piața Unirii pentru a dezmembra șantierul deschis de către primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. 

Edilul susține că a emis o dispozpoziție pentru desființarea construcțiilor amplasate de către firmele contractate de Primăria Sectorului 4 și a cerut sprijinul Poliției naționale.

„Am emis o dispoziţie de primar prin care am dispus (…) să desfiinţeze construcţiile ilegale care sunt pe terenul nostru”, a spus primarul, el precizând că a fost informat şi constructorul. El a precizat că aceste construcţii nu se vor face fără autorizaţie legală”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a venit însoțit și de un buldoexcavator, iar angajații Primăriei Capitalei au încercat să pătrundă în șantier. Aceștia au fost opriți de către oamenii trimiși de Daniel Băluță, care s-au plasat în fața utilajului.

Poliția și Jandarmeria se spală pe mâini

În schimb, Poliția și Jandarmeria au transmis că vor interveni doar pentru ca scandalul să nu degenereze, nu însă pentru a-l ajuta pe primarul Capitalei să pună în aplicare dispoziția.

„Poliţia Capitalei şi Jandarmeria Capitalei asigură măsuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea prevenirii escaladării conflictului. De asemenea, vă comunicăm faptul că, după studierea documentelor depuse, a reieşit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanţa de judecată este competentă a soluţiona situaţia”, au transmis, luni seară, Poliţia Capitalei şi Jandarmeria.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW