Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă și-a anunțat intenția de a candida la președinția României

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 iulie 2024

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al României, în eventualitatea în care va fi nominalizat de partidul pe care îl conduce. 

Alegerile prezidențiale vor avea loc, după toate probabilitățile, la finalul lunii noiembrie, așa cum era stabilit inițial. Deși data de 15 septembrie pentru desfășurarea primului tur de scrutin pare să fi ieșit din discuție, partidele politice și-au desemnat sau sunt pe cale să își desemneze oficial candidații pentru cea mai înaltă funcție din statul român. USR a desemnat-o pe Elena Lasconi, noua șefă a partidului, în timp ce AUR îl va susține pe George Simion, care deja a împânzit țara cu diverse bannere.

Ciucă a anunțat că vrea să candideze la președinție

La un pas de a-și desemna candidatul este și Partidul Național Liberal. Într-un interviu acordat la Antena 3, liderul PNL, Nicolae Ciucă, și-a anunțat public intenția de a intra în lupta electorală.

„Vreţi să vă dau o ştire? (…) În momentul de faţă, sigur, ar trebui să am o decizie a partidului, să am o decizie în Consiliul Naţional, dar în momentul de faţă –  dacă tot aţi venit până la Washington şi suntem aici, în această vâltoare a tot ceea ce se întâmplă şi în Statele Unite şi în România – voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal”, a declarat Nicole Ciucă, într-un interviu acordat postului Antena 3.

Ciolacu încă analizează

Marea necunoscută pare în acest moment să o reprezintă o eventuală candidatură a premierului Marcel Ciolacu. Împins în această direcție de către mai mulți dintre colegii săi, președintele PSD pare să ezite să își asume o asemenea decizie, în condițiile în care, foarte probabil, în eventualitatea unei înfrângeri va fi nevoit să își  cedeze funcțiile.

De asemenea, plasat pe primul loc în sondajele de opinie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar trebui în mod normal să își anunțe candidatura la președinție în perioada următoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii