Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, întrevedere cu președintele Republicii Federale Germania / Ce au discutat

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 24 mai 2023

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, au avut o întrevedere vineri, 24 mai, în cadrul vizitei oficiale a celui din urmă în România. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au subliniat importanța relațiilor bilaterale și a cooperării în cadrul UE și NATO.

„Cei doi demnitari au evidențiat caracterul privilegiat, cu valențe strategice, al relațiilor româno-germane, întemeiate pe un dialog politic consistent și o componentă economică solidă. Aceste relații sunt facilitate și potențate de puternicele legături interumane, în special prin contribuția comunității românești – în creștere – din Germania și cea a etnicilor germani din România”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Președintele Steinmeier și premierul Ciucă au subliniat și importanța menținerii unității europene și euroatlantice în asigurarea sprijinului pentru Ucraina.

Conform Guvernului, rolul vizitei președintelui federal în România contribui la consolidarea parteneriatului româno-german și de a impulsiona cooperări diverse domenii de interes pentru cele două țări, precum politica europeană și externă, domeniile economic, energetic, militar, educațional, muncă și afaceri sociale.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii