Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, după invazia Rusiei în Ucraina: E foarte greu să anticipăm ce va urma

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 februarie 2022

Nicolae Ciucă le-a mulțumit vineri, 25 februarie, la finalul vizitei la Vama Siret, persoanelor și autorităților implicate în procesul de primire a refugiaților ucraineni în România, după ce Federația Rusă a început invazia. Premierul susține că toate posibilitățile trebuie să fie luate în calcul, menționând că „este foarte greu să anticipăm ceea ce ar urma”, în cazul în care Ucraina va fi cucerită de armata rusă.

Încă de ieri, am condamnat această agresiune armată. Nu ne-am gândit că se va ajunge la o astfel de decizie. E foarte greu să putem să anticipăm ceea ce ar urma să urmeze. Putem să observăm că întreg efortul militar se concentrează pentru a îndeplini obiectivele de cucerire a Ucrainei și a Kievului. Celălalte posibilități trebuie să fie pe masa de analiză”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a menționat că statutul de membru NATO garantează că România este în siguranță.

Toți liderii au afirmat și este vizibil că alianța este mai unită ca niciodată. Cetățenii români trebuie să aibă siguranța că se iau măsurile care se impun astfel încât sub acest scut defensiv să ne asigurăm capacitatea de siguranță”, a adăugat Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost, vineri, în vizită la Vama Siret, după ce, în ultimele 24 de ore, mii de cetățeni ucraineni au intrat în țară, fugind din calea războiului.

Am luat legătura cu societatea civilă, cu ONG-urile care ne susțin, le mulțumesc pentru voluntariat, pentru ce înseamnă partea aceasta de a arăta că le pasă(…)Am văzut tineri, copii, oameni de toate vârstele care au venit și au fost dispuși să acorde o mână de ajutor voluntar. Le mulțumesc personal pentru modul în care s-au implicat, pentru spiritul de voluntariat. Românii pot sprijini ceilalți cetățeni, de oriunde or fi ei”, a adăugat prim-ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW