Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Benjamin Netanyahu respinge presiunile internaționale pentru încetarea războiului din Gaza

By Florea Eva , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 5 mai 2024 Etichete:

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a transmis o declarație fermă, subliniind că Israelul nu va accepta încetarea campaniei și retragerea trupelor IDF din Fâșia Gaza, potrivit News.ro.

După zvonurile din acest weekend cu privire la presiunile internaționale asupra Israelului de a accepta încetarea efectivă a războiului din Gaza, ca parte a unui acord de eliberare a ostaticilor, Netanyahu transmite că Israelul nu poate accepta acest lucru.

„Nu suntem pregătiţi să acceptăm o situaţie în care batalioanele Hamas ies din buncărele lor, preiau din nou controlul asupra Fâşiei Gaza, îşi reconstruiesc infrastructura militară şi se întorc să ameninţe cetăţenii Israelului în comunităţile din jur, în oraşele din sud, în toate părţile ţării. Israelul nu va fi de acord cu cererile Hamas, care înseamnă capitulare, şi va continua luptele până când toate obiectivele sale vor fi atinse.”, spune Netanyahu.

Netanyahu a declarat că dacă ar accepta cererile Hamas, ar crea doar premisele pentru un conflict viitor și ar permite Hamas să comită un alt masacru în viitor.

Oficiali de rang înalt din SUA, Qatar și Egipt se aflau la Cairo, împreună cu oficiali ai Hamas, pentru negocieri, cu toate acestea, Netanyahu a decis să nu trimită o delegație israeliană.

 

Foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW