Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Nereguli descoperite de ANPC la centrele de carantină / Amenzi totale de 77 000 de lei – FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: , ,

În urma controalelor efectuate, joi, de ANPC, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 77.000 lei. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli grave la mai multe centre de carantină de pe raza județului Vâlcea.

„Sub coordonarea Președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea au efectuat controale la unitățile care asigură servicii de cazare și catering pentru persoanele aflate în carantină instituționalizată, în acest județ. În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 77.000 lei”, arată ANPC.

Unitățile verificate sunt: Pensiunea Supca (însoțită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficiențelor), Pensiunea Bulevard, Pensiunea VFM (împreună cu măsura complementară de oprirea a activității până la șase luni), precum și firma de catering SC Cinecitta SRL. 

ANPC va continua campania de verificări și în perioada următoare.

Abaterile constatate, în timpul acțiunilor de control au fost:

– nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor;
– folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare;
– schimbarea stării termice a produselor;
– în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

Comentarii


  • Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com