Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Neînţelegerile pe tema bugetului Capitalei continuă. USR-PLUS: Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD/ Florin Cîțu: Bugetul național nu va susține un derapaj de la București

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 4 mai 2021 Etichete: , ,

Tensiunile pe tema bugetului Capitalei continuă, USR-PLUS București acuzând creșterea veniturilor „din pix”. Premierul României face apel la găsirea unei soluţii în consiliul general pentru ca bugetul Capitalei să fie adoptat, menţionând că „bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti”.

USR-PLUS: Mințim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix

„Negociem orice, dar nu negociem principii.

Motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a crește cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creștem cheltuielile, dar pentru că știm că nu avem loc de ele în buget, mințim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix.

Nimic bun nu va veni vreodată din minciună.

Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună.

Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureștiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop.

Cele mai mari venituri pe care le-a avut vreodată în istoria sa Bucureștiul au fost de 4.46 miliarde de lei (). O sumă foarte mare, mult peste cât au majoritatea ministerelor. Chiar dacă luăm în calcul inflația (care nu va fi chiar atât de mare) și mergem pe presupuneri foarte optimiste, ajungem la sume de sub 5 miliarde de lei. Chiar și rotunjind, tot nu putem depăși suma de 5 miliarde de lei.

5 miliarde de lei ne permit și să tăiem risipa mare din primărie. Ne permit și să tăiem corupția din administrație. Și ne permit, mai ales, să ieșim din minciună.

Suntem la început de mandat, acum mai mult decât oricând trebuie să fim onești cu noi înșine și să construim pe curat. Nu putem trăi la nesfârșit pe datorie. Nu putem crește cheltuielile la nesfârșit. Primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luați de stat prin taxe și impozite.

Felul cum așezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferența între noi și cei care au guvernat dezastruos până acum?”, a scris USR PLUS Bucureşti, pe pagina de Facebook.

Florin Cîţu: Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti

Premierul României a declarat, referitor la lipsa unui consens în consiliul general al Capitalei pentru adoptarea bugetului:  ”Am avut discuţii cu domul primar general (…) Am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu este clar, nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă la  incapacităţi de plată şi  apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. Sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti”.

”Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicaţie”, a spus Florin Cîţu referitor la cât de realiste sunt veniturile de 7 miliarde de lei de la nivelul Capitalei.

Consiliul General a respins, la ultima şedinţă, proiectul de buget pentru anul 2021 propus de primarul Nicușor Dan. Consilierii USR PLUS nu au susținut proiectul, fiind nemulțumiți că viceprimarul Horia Tomescu nu a primit drept de semnătură în privința gestionării sistemului de sănătate. În plus, aceștia susțin că veniturile prognozate în propunerea de buget sunt supraestimate și acuză faptul că nu au fost consultați.

Citeşte Premierul intervine în scandalul bugetului PMB: O să am o discuție cu domnul Barna / UPDATE Dan Barna: Dialogul va continua, după Paște va fi adoptat

Sursa foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *