Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


NATO anunță că își va spori prezența militară pe flancul Estic / Stoltenberg: Rusia va avea de plătit un preț mare în următorii ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 februarie 2022

NATO a transmis vineri, 25 februarie, la finalul summit-ului Alianței Nord-Atlantice, convocat de urgență după invazia Federației Ruse în Ucraina, că va spori prezența militară a Aliaților pe flancul Estic, pentru a garanta că frontierele statelor membre pot fi apărate „acum și pe viitor”.

Jens Stoltenberg a menționat că NATO a activat pentru prima dată în istorie Forța de Răspuns, un mecanism prin care până la 40 de mii de militari pot fi mobilizați.

Vom lua toate deciziile necesare pentru a asigura o descurajare și apărare credibilă și puternică a Aliaților NATO, acum și pe viitor. Măsurile noastre rămân preventive și proporționate”, se arată într-un comunicat transmis de Alianța Nord-Atlantică.

În timpul conferinței de presă susținută la finalul Summit-ului, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că Federația Rusă nu s-ar limita doar la invazia Ucrainei și că va plăti un preț mare „în anii ce urmează”.

Cetățenii Ucrainei luptă pentru libertatea lor, în fața invaziei neprovocate a Federației Ruse. Deplângem tragicele pierderi omenești, suferințele și distrugerile”, a menționat Stoltenberg, cerând Rusiei să pună capăt acestui „război fără sens”.

NATO și-a arătat susținerea față de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, și față de guvernul și parlamentul ucrainene.

Vom continua să asigurăm suportul politic și practic pentru Ucraina, atât timp cât continuă să se apere singură și le cerem și altora să facă la fel. Ne reafirmăm suportul față de independența, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, potrivit NATO.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *