Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nereguli și mizerie în cantina Colegiului Tehnic Henri Coandă din Timișoara

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 martie 2024

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș a efectuat, miercuri, o inspecție la cantina Colegiului Tehnic Henri Coandă din Timișoara, în urma unei reclamații. Inspectorii au descoperit șoareci morți, capcane pentru rozătoare, gândaci, insecte și spații neigienizate.

Potrivit OpiniaTimișoarei.ro, inspectorii au descoperit o serie de abateri precum:

-frigidere neigienizate cu depuneri masive de praf și urme de mucegai

– nu se monitorizează temperatura frigiderelor din dotare

– peretele exterior exfoliat, geamuri sparte ciobite și neînlocuite

– în interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare în una fiind 2 rozătoare moarte și în alta fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie.

– preparatele calde păstrate la temperaturi între 20,8 și 40, 3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade.

– într-un frigider era depozitată brânza Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea ușița.

– în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutriționale.

– spălătoria utilizată pentru spălarea fețelor de masă și protecțiile de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala cazută și crăpături.

 

 

„Măsurile sunt și vor fi ferme, indiferent de numele sau mărimea operatorului economic!”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar sef CRPC Vest Timis, pe pagina sa de facebook.

Cantina a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei, un avertisment, oprirea temporara a prestarii serviciilor pâna la remedierea deficiențelor constatate, dar și oprirea definitiva de la comercializare al produselor neconforme.

 

Foto: PrtSc Facebook Gubandru Mihai Alin

 

Comentarii