Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mitropolia Basarabiei susține aderarea Republicii Moldova la UE

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 22 mai 2023

Mitropolitul Petru al Basarabiei a transmis duminică, 21 mai, un mesaj categoric de susținere a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în contextul în care la Chișinău s-a desfășurat o amplă manifestație în favoarea acestui obiectiv. 

„Nădăjduim că integrarea europeană este calea pe care trebuie să o urmăm pentru a asigura un viitor mai prosper și luminos pentru toți copiii noștri. Prin consolidarea democrației, prin promovarea drepturilor omului și prin implementarea reformelor necesare, putem construi o societate mai justă, mai echitabilă, mai deschisă către lume și mai aproape de Dumnezeu”, a transmis Mitropolia Basarabiei din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Miting de amploare pro-UE la Chișinău

Aproximativ 80.000 de oameni s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a participa la „Adunarea Națională Moldova Europeană”, manifestație convocată de președintele Maia Sandu în sprijinul aderării la Uniunea Europeană. La eveniment a participat și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Vocea noastră, azi este una comună. Am venit să spunem răspicat, cu încredere şi cu mândrie: moldovenii sunt europeni! Locul Moldovei (n.r. – Republicii Moldova) este în Uniunea Europeană! Proiectul nostru de ţară şi obiectivul nostru este ca Moldova să fie membru cu drepturi depline al familiei europene! Acesta nu este doar angajamentul meu. Avem susţinerea Uniunii Europene în acest drum şi asta o cere poporul Republicii Moldova, a cerut-o de fiecare dată când a ieşit în stradă să-şi apere drepturile, a cerut-o la alegeri, o cere acum când ne-am adunat împreună pentru a decide soarta Moldovei (n.r. – Republicii Moldova). Europa este mai mult decât o lozincă politică, Europa este un mod de viaţă, un vis care trebuie să devină realitate şi este şansa poporului nostru să trăiască în pace, în linişte şi în belşug. Acest vis depinde de fiecare dintre noi”, a afirmat Maia Sandu.

Organizatorii au adoptat și o Rezoluție care prevede mai multe obiective, printre care aderarea la Uniunea Europeană, dar și schimbarea formatului de negociere în conflictul transnistrean.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW