Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Miting în Bucureşti pentru eliberarea israelienilor răpiţi de Hamas. Ambasadorul Israelului în România: Vom aduce acasă toți ostaticii

By Dragomir Georgiana , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 2 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Peste două sute de persoane s-au adunat, joi, 2 noiembrie, pe Calea Victoriei, în zona Bibliotecii Centrale Universitare, la un miting pentru eliberarea israelienilor răpiţi de organizaţia teroristă Hamas. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, care a precizat că „gruparea teroristă Hamas va fi eliminată, cu respectarea Dreptului Internațional, iar ostaticii vor fi aduși acasă.

„Hamas împiedică evacuarea civililor în siguranţă. Chiar ieri au trimis un grup de 100 de femei şi copii în faţa forţelor noastre armate pentru a opri ofensiva noastră. Am văzut din nou cât de parşivi sunt, dar acest fapt nu ne va descuraja. Forţele de apărare israeliene vor continua să îndeplinească misiunea atribuită de guvern. O vom face în mod responsabil şi în conformitate cu Dreptul Internaţional. Vom distruge Hamas şi ne vom aduce înapoi acasă ostaticii. Toţi ostaticii, femei, copii, bebeluşi. Hamas încearcă să foloseasă ostaticii pentru a opri operaţiunea noastră pentru că vor să se pregătească să ne atace din nou şi din nou, să ne ucidă civilii, copiii, să ne violeze femeile, să ne intimideze, iar liderii lor au declarat asta. Nu se va întâmpla, Israelul va lupta şi va învinge”, a afirmat ambasadorul Israelului în ţara noastră, potrivit News.ro. La finalul discursului, ambasadorul Reuven Azar a mulțumit României pentru colaborarea diplomatică.

Autoritățile române negociază eliberarea ostaticilor

România este o ţară prietenă foarte puternică a Statului Israel”, a subliniat  ambasadorul Reuven Azar. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, patru cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza. De asemenea, peste 200 de români aflați în Gaza au cerut sprijin autorităților române pentru a părăsi Gaza, iar oficialii români susțin că depun toate eforturile necesare pentru ca aceștia să poată părăsi zona de conflict.

Autoritățile din Egipt au permis, ieri, 1 noiembrie,  tranzitul frontierei pentru funcționarii organizațiilor internaționale, pentru cazurile medicale și pentru cetățenii din statele cu comunități reduse în Fâșia Gaza.

„MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile israeliene și egiptene pentru evacuarea cetățenilor români și a familiilor acestora”, a subliniat oficialul MAE, conform sursei citate.

În urmă cu două săptămâni, în Capitală, au avut loc manifestații pro-Palestina.

Citește și: Israel-Palestina, de la tensiuni mocnite la teroare: Istoricul Adrian Cioroianu: Vor fi momente de acalmie și de criză

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW