Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Ministrul de Externe al Ungariei, atac la ambasadorul român: Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a sa

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, l-a criticat pe ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, după ce oficialul român i-a luat apărarea unei parlamentare de opoziție din Ungaria, într-o dispută privind trimiterea de echipamente medicale în Transilvania.

Lazurca i-a luat apărarea deputatei ungare Timea Szabo, membră a formațiunii Dialog pentru Ungaria (centru-stânga, opoziție) care ar fi fost amenințată după un discurs în Parlamentul de la Budapesta în care criticase trimiterea de către Guvernul de la Budapesta de echipamente medicale de protecție comunităților maghiare de protecție din Transilvania deși în Ungaria materialele de acest tip sunt insuficiente.

Astfel, ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, i-ar fi luat apărarea deputatei ungare într-o discuție privată cu alți ambasadori desfășurată pe un grup privat al unei rețele de socializare, potrivit Index.hu, citat de Mediafax.

„Probabil că mai jos de atât nu se poate: ambasadorul român a apărat-o pe Timea Szabo”, a reacţionat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjaro. „În opinia deputatei Timea Szabo, este o problemă că maghiarii din Transilvania şi din Ţinutul Secuiesc au primit măşti şi alte echipamente de protecţie din partea patriei-mamă. Iar ambasadorului României îi place să există partide în Parlamentul Ungariei care gândesc aşa. Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român, dar este şi mai ruşinos că opoziţia din Ungaria şi ambasadorul român au ajuns pe o platformă comună împotriva maghiarilor din afara graniţelor. (…) Maghiarii din afara frontierelor sunt parte a naţiunii ungare, astfel că îi vom ajuta şi în viitor aşa cum am făcut-o şi până acum”, a scris Peter Szijjarto.

Potrivit sursei citate, Marius Lazurca i-a trimis și o scrisoare deputatei ungare, în care exprimă solidaritatea cu aceasta.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW