Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor: Sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 februarie 2021

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a descoperit că două treimi din membrii comisiei constituită la nivelul administrației Metrorex care a negociat majorarea salariilor cu 18%, în plină pandemie, fac parte din sindicat, a anunțat ministrul Cătălin Drulă.

„Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși”, a transmis Cătălin Drulă.

Firma sindicatului, afaceri cu Metrorex

Firma Sindomet Servcom SRL, deținută de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), a avut două contracte cu Metrorex. Unul pentru administrarea spațiilor comerciale, expirat în 2018, prin care firma încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Al doilea contract, expirat în 2019, a fost încheiat pentru spațiile de publicitate, din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%.

Cătălin Drulă susține că s-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, firma sindicatului încasând în continuare sumele, dar Metrorex a refuzat să încaseze partea sa.

Unitatea Sindicatul Liber Metrou este condus de Ion Rădoi, fost deputat PDSR (n.r. – actualul PSD) de Giurgiu în perioada 2000-2004.

12.739 lei brut – media salariilor în 2021

În anul 2020, media salariilor a fost în Metrorex de 9.901 lei brut, iar în 2021, după majorare, media salariilor va fi de 12.739 lei brut, ceea ce înseamnă că salariul mediu net depășește 7.000 lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *