Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății solicită CNAS să verifice deconturile făcute de Spitalul Ilfov/ Victor Costache: Este regretabil, sunt indignat

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 4 decembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a reacționat în urma perchezițiilor efectuate, miercuri, la Spitalul Județean Ilfov într-un dosar de fraudă informatică, delapidare și fals intelectual. Ministerul Sănătății a solicitat, în regim de urgență, conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor deconturilor făcute la unitatea medicală.

„Ministerul Sănătății solicită, în regim de urgență, conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor decontarilor făcute către Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov”, informează instituția, printr-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului, va fi gândit un plan de acțiune astfel încât situațiile de acest gen să nu mai aibă loc.

“Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat și anunț toleranță zero față de acest fenomen. Așteptam ca procurorii să-și spună cuvântul, iar după aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casă, vom acționa în consecință”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Decizia ministrului vine în urma perchezițiilor efectuate, miercuri, la Spitalul Județean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică și fals intelectual, aflat la Parchetul Sectorului 2 al Capitalei. Mai mulți medici urmează să fie conduși la audieri, conform surselor mainnews.ro.

Din primele informații, ar fi vorba de niște decontări ilegale de întreruperi de sarcină.

Infracținuiile vizate sunt fals intelectual în formă continuată, complicitate la delapidare în formă continuată, complicitate la fraudă informatică în formă continuată.

Conform procurorilor, un medic specialist de la secția de obstetrică ginecologie din cadrul, Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu a falsificat foile de observație ale mai multor paciente care s-au prezentat pentru procedura de întrerupere a sarcinii la cerere.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW