Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Nu suntem într-un colaps medical, avem suficiente locuri în spitale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 iulie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Galați, că nu suntem în colaps medical, întrucât există suficiente locuri în spitale, chiar în secțiile de terapie intensivă, unde sunt internați 243 de pacienți în prezent.

Ministrul afirmă, însă, că trebuie gestionat numărul de cazuri, în special al pacienţilor în stare gravă, care vor ajunge să aglomereze paturile de terapie intensivă care sunt limitate.

”Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de cazuri la Terapie Intensivă, adresabilitatea la serviciile de urgenţă este încă acceptabilă, avem asimptomaticii sau cu simptome uşoare care au solicitat externarea, avem locuri în spitale”, a declarat, luni, Nelu Tătaru, la Galaţi.

Tătaru a precizat că ”râmâne gestionarea de la o zi la alta a numărului de cazuri şi în special cei cu simptomatologie severă care vor aglomera la un moment dat Terapiile Intensive”.

Ministrul a mai spus că astăzi vom avea mai puține noi cazuri de coronavirus decât zilele trecute, fiindcă în weekend s-au făcut mai puține teste.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *