Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Niciodată nu-s mulțumit de bugetul pentru Sănătate. Luni voi fi iar peste Florin Cîțu. I-am spus că voi fi cel mai mare coșmar al lui

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că bugetul alocat acestui sector în anul 2020 va fi mai mare ca în acest an, dar cu toate acestea tot nu este mulțumit.

“Niciodată nu-s mulţumit de bugetul pentru Sănătate. Sunt zone unde este mai mare, iar în alte zone e doar puţin mai mare. Suntem la negocieri. Luni voi fi iar peste prietenul meu, Ministrul de Finanţe. I-am spus încă de la numire că voi fi cel mai mare coşmar al lui“, a precizat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Ministrul a mai precizat că în 2020 va fi un buget cu limite pentru sectorul medical, însă își dorește ca procentul din PIB să crească în viitorii ani, către media europeană.

“Ok, avem bugetul cu limite pe anul ăsta, dar îmi doresc pe 2021 să ne apropiem de practicile europene şi să scăpăm de procentul de 5,6 din PIB alocat pentru Sănătate şi să ne apropiem de standardele europene. Ştiţi foarte bine că media europeană este de nouă la sută“, a adăugat ministrul Victor Costache.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com