Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: În urma accidentului de la Suceava, intervențiile invazive și consultațiile programate sunt oprite

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că orice intervenție invazivă și orice consultație programată trebuie să fie oprite în spitalele din România, după ce la Suceava, peste 103 de cadre medicale au fost infectate cu virusul Covid-19.

Costache a anunțat că în prezent, în România există peste 100 de paturi de terapie intensivă și în jur de 2000 de paturi de secție, însă pentru faza a doua speră „să ajungem la un plus de 4.000-5.000 de paturi”.

„Avem în total peste 100 de paturi de terapie intensivă și în jur de 2.000 de paturi de secție. Urmează o serie de spitale de fază 2, sunt spitale de pneumologie, la care se adaugă spitale care sunt identificate la fiecare județ. Sper să ajungem la un plus de 4 – 5.000 de paturi în spitale fază 1 și fază 2, să evităm contactul între pacienții COVID-19 și non-COVID-19. În urma accidentului de la Suceava am luat această măsură luni, în care, timp de două săptămâni, orice intervenție invazivă programată și consultații să fie oprite în spitalele românești, pentru a se putea crește stocurile și proteja personalul medical”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, la Antena3.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, un număr de 103 de angajați din sistemul sanitar au fost diagnosticate cu virusul Covid-19, dintre care 43 sunt medici (27 din Suceava).

Au mai fost diagnosticați 45 de asistenți medicali, dintre care 30 din Suceava, 14 infirmieri, dintre care 13 din Suceava și o îngrijitoare.

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a declarat că ce s-a întâmplat la Suceava „nu este ceva nemaipomenit” și că se aștepta ca acest lucru să se întâmple, doar că la Iași.

„Ce s-a întâmplat la Suceava nu este ceva nemaipomenit, este ceva ce era de așteptat. Eu mă așteptam să apară la Iași. (…) Pentru că foarte multe persoane au venit din Italia cu avioanele cu relația Iași – Suceava. (…) Faptul că s-a întâmplat la Suceava este un accident epidemiologic. Nemaipomenit este că au fost peste 50 de persoane în aceeași zi. Asta înseamnă că au avut în spate o persoană puternic transmițătoare. Pot fi persoane puternic transmițătoare persoanele ipohondre, care în realitate nu au nimic, se plimbă din cabinet în cabinet”, a mai declarat Cercel, la Antena 3.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 81781 additional Info to that Topic: mainnews.ro/ministrul-sanatatii-in-urma-accidentului-de-la-suceava-interventiile/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *