Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Este foarte bine că se face în Sectorul 5 dezinfecţie şi lucrul ăsta este foarte bun

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 25 martie 2024

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, referitor la prezența ploșnițelor în școlile din Sectorul 5, că principalul aspect este asigurarea condițiilor igienice în școli, iar pentru combaterea acestor paraziți este necesară informarea familiilor copiilor, deoarece aceleași măsuri igienice trebuie aplicate și în casele acestora.

Potrivit Digi24, ministrul susține că este vorba de asigurarea condițiilor igienice în școli și că nu consideră că insectele au o informație până unde este sectorul 5 şi de unde începe un alt sector.

„Eu nu știu exact care este cauza că fix în Sectorul 5… Eu nu cred că ploșnițele au așa o informație până unde este Sectorul 5 şi de unde începe, de exemplu, Sectorul 4. În mod evident, este vorba de asigurarea condițiilor igienice în școli”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a subliniat că lupta împotriva acestor insecte și paraziți implică și informarea familiilor și a copiilor, deoarece aceleași măsuri igienice trebuie respectate și acasă.

„Combaterea acestor insecte, acestor paraziți se face şi prin informarea familiilor copiilor, a copiilor, pentru că aceleași măsuri igienice trebuie luate şi la domiciliul fiecăruia dintre ei”, susține ministrul.

Potrivit Primăriei Sectorului 5, edilul Cristian Popescu Piedone a solicitat iniţierea demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ din sector în 25 martie, pentru dezinsecţie în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, după finalizarea orelor de curs. Edilul a stabilit de comun acord cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinţilor.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii