Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Certificatul COVID nu va fi folosit în ceea ce privește slujbele religioase

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2021

Ministrul Sănătății a declarat vineri, 3 decembrie, că certificatul COVID nu va fi folosit pentru accesul la slujbele religioase. Alexandru Rafila a făcut apel la rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale, menționând că ar putea contribui la controlul pandemiei de coronavirus.

Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (n.r. certificatul COVID) în ceea ce priveşte slujbele religioase. Aici părerea este unanimă. Dimpotrivă, avem nevoie de suportul Bisericii”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, citat de News.ro.

Ministrul a amintit că a avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase, unde le-a cerut să contribuie la controlul pandemiei de coronavirus.

Rolul educativ, în afară de partea religoasă, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important”, a precizat ministrul.

Patriarhia s-a opus introducerii certificatului digital

Patriarhia Română, prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, a transmis joi, 2 decembrie, că se opune introducerii obligativității certificatului verde digital pentru accesul în lăcașurile de cult.

În opinia reprezentanților Patriarhiei, accesul pe baza certificatul verde nu poate fi reglementat la activitățile „vitale”, cum ar fi magazinele alimentare, farmaciile, spitalele și, adaugă aceștia, bisericile.

Pe de altă parte, Bănescu a ținut să delimiteze Patriarhia Română de anumite persoane din rândul clerului care au negat existența COVID-19 sau au militat împotriva vaccinării.

„Exemplele triste, dezavuate și sancționate de Biserică, ale acestor persoane au fost și vor rămâne, din fericire, minoritare”, a menționat Vasile Bănescu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW