Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: Alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Simona Bucura Oprescu, ministra Muncii, informează că începând din ianuarie 2024, alocațiile de stat pentru copii vor crește cu 13,8%, iar primele alocații majorate vor fi distribuite în luna februarie a acestui an, potrivit news.ro.

”Alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs. „3,6 milioane de copii şi tineri care urmează cursuri liceale şi profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocaţiilor de stat. Plăţile se fac din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Simona Bucura Oprescu a anunțat că alocațiile de stat pentru copii vor crește începând cu luna ianuarie 2024, înregistrând o majorare de 13,8%. Schimbările vor afecta alocațiile în funcție de următoarele categorii:

  • Pentru copiii cu vârsta peste 2 ani și tinerii aflați în cursuri liceale și profesionale, alocațiile vor crește de la 256 de lei lunar la 292 de lei lunar.
  • Copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani vor beneficia de o majorare de la 631 de lei la 719 lei lunar.

”Conform execuţiei preliminare a bugetului, Ministerul Muncii a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocaţiile de stat pentru copii”, mai spune Bucura Oprescu.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii