Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tensiuni în Guvern. Ministrul Muncii și-a recunoscut gafa în ședința coaliției. Bucura-Oprescu și-a dat seama că impactul legii pensiilor este sub 30 de mld lei, așa cum spune Boloș SURSE

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2023

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și-a recunoscut gafa în ședința Coaliției de joi, 9 noiembrie, după ce a anunțat că impactul bugetar al legii pensiilor ar fi de 55,6 miliarde de lei. Simona Bucura Oprescu și-a dat seama că impactul este sub 30 de miliarde de lei, așa cum spune ministrul Finanțelor, liberalul Marcel Boloș, conform unor surse liberale. Legea pensiilor urma să fie aprobată în ședința de Guvern de joi. 

PSD și PNL s-au întâlnit într-o ședință a coaliției joi, înainte de ședința de Guvern. Liberalii s-au arătat nemulţumiţi, joi dimineaţa, într-o şedinţă a conducerii PNL, privind impactul bugetar al acestei legi, anunţat de ministrul Muncii, respectiv de 55,6 miliarde de lei, în condiţiile în care, spuneau ei, impactul calculat de Ministerul de Finanţe era diferit, notează News.ro.

„Este nevoie de o clarificare pentru că aseară a apărut informaţia de la doamna Simona Bucura-Oprescu că impactul e de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele Ministerului Finanțelor suma e diferită. Am solicitat să ne clarificăm care e suma reală pentru că e un impact mare pe care trebuie să ni-l asumam cu date concrete și să avem sustenabilitate pe această decizie. Asta vrem să clarificăm, dacă a înţeles toată lumea că vorbim de cifre diferite şi dacă într-adevăr în baza de fundamentare a legii la nivelul Ministerului Muncii este cuprinsă această realitate a cifrelor, categoric vom da un aviz (…) La cifrele anunțate, de 55,6 miliarde de lei, impactul e de 3% din PIB, ceea ce e extraordinar de mult și trebuie să avem sustenabilitate”, a declarat șeful liberalilor, Nicolae Ciucă.

-Știre în curs de actualizare-

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW