Monday, July 13, 2020
Jurnalism corect


Ministrul Mediului, replică pentru Gabriela Firea: Mă lasă rece amenințările cu plângeri penale la care apelează primarul Capitalei

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 11 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a transmis, vineri, că amenințările cu plângeri penale și ironiile la care apelează Gabriela Firea îl ,,lasă rece”, fiind acțiuni menite să „mascheze propria indolență și ineficiență asupra măsurilor pentru îmbunătățirea calității aerului din București” .

Mă lasă rece amenințările cu plângeri penale, aluziile și ironiile ieftine la care apelează doamna Primar General, Gabriela Firea, pentru a masca propria indolență și ineficiență în implementarea măsurilor pentru îmbunătățirea calității aerului în București.
Stimată doamnă, plângerea penală cu care mă amenințați nu ȋi ȋnsănătoşeşte şi nu ȋi protejează pe bucureşteni și vă asigur că nu puteți să le faceți plângeri penale miilor de bucureșteni care sunt forțați să respire aerul nesănătos din capitala României!
La fel cum, stimată doamnă, mutarea stației de monitorizare de la Cercul Militar, de care v-ați arătat deranjată, nu rezolvă poluarea din zonă sau din București, ci doar o maschează și o ascunde de ochii opiniei publice.
Mai responsabil ar fi să luaţi ȋn serios situaţia pe care v-am semnalat-o şi să luaţi, de urgenţă, măsurile necesare.
Vreau să îi asigur pe toți românii, indiferent de județul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, vor avea în mine un aliat și îmi voi desfășura activitatea cu bună credință, în interes public, transparent și fără jumătăți de măsură!
Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat”, a scris Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul USR, Octavian Berceanu, a tras un semnal de alarmă privind poluarea, arătând că aerul respirat din București și Sydney, orașul australian grav afectat de incendii, au valori comparabile. ( Citește AICI explicațiile consilierului)

Gabriela Firea a spus că municipalitatea “a luat măsuri concrete pentru îmbunătățirea calității aerului”, acuzându-i pe consilierii PNL și USR care s-au opus prin vot Planului Integrat de Calitate a Aerului, că acum se plâng “ipocrit”.

În urma conflictului dintre primarul Capitalei și ministrul Mediului, despre poluarea din București, Gabriela Firea a declarat, vineri, că are pregătită o plângere împotriva ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru că a indus panică în rândul populației, acuzându-l că are interese politice și patrimoniale.

Ministrul Mediului acuză că situația municipiului București, din punct de vedere al poluării aerului, s-a agravat de când Gabriela Firea este primar.

De asemenea, ministrul Mediului susține că bucureștenii „inhalează otravă”, iar la mijloc este vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile politicienilor. Acesta precizează că cifrele nu mint, iar poluarea din București este gravă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *