Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Investițiilor: Proiectele cu fonduri europene pot fi finalizate până în 2029. Câți bani urmează să primească România de la Uniunea Europeană

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 30 august 2023 Etichete: , , ,

Ministrul  Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, susține că oficialii Comisiei Europene sunt de acord cu modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență(PNRR) pentru România, urmând ca unele investiții să fie transferate în programele de Politică și Coeziune. Potrivit afirmațiilor ministrului Câciu, valoarea fondurilor acordate prin PNRR va fi diminuată, însă, fondurile europene vor fi alocate prin intermediul altor scheme de finanțare. 

Modificarea PNRR: diminuarea componentei de grant, prin propunerea de identificare de ținte cantitative care vor fi în schimb finanțate din Politica de Coeziune. Astfel, România va avea la dispoziție mai mult timp pentru îndeplinirea acestora în condițiile în care investițiile și reformele asumate în cadrul PNRR trebuie finalizate până în august 2026, iar investițiile finanțate din fonduri europene pot fi finalizate până în decembrie 2029”, a precizat ministrul Câciu, miercuri, 30 august.

Conform sursei citate, România va beneficia de o finanțare de 1,4 miliarde de euro în sectorul energetic, din care urmează să acorde fonduri pentru reziliența energetică a gospodăriilor populației (producție și stocare energie, respectiv îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor).

Fondurile alocate prin PNRR, în valoare  de aproape 7 miliarde de euro împreună, sunt blocate de Comisia Europeană, deoarece  statul român nu a făcut reformele promise în domeniul energetic și în cel al pensiilor speciale. România a primit 6,35 de miliarde de euro, prima tranșă din PNRR, potrivit datelor afișate de Ministerul Finanțelor.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 28-29 august pentru finalizarea discuțiilor pe marginea modificării #PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sursă foto: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com