Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Ministrul german de Externe vine la București / Annalena Baerbock, consultări cu Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 iulie 2022

Ministrul federal german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, vine vineri, 15 iulie, la București, unde va co-prezida conferința Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova și se va întâlni pentru consultări cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și cu premierul Nicolae Ciucă.

Annalena Baerbock și Bogdan Aurescu vor co-prezida Conferința ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Ulterior, cei doi miniștri vor avea consultări politice, în contextul în care România și Germania celebrează 30 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa, 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două state și 150 de ani de la înființarea primei Agenții diplomatice a României la Berlin.

Stadiul relației bilaterale și consolidarea acesteia, situația de securitate din regiune, generată de invazia rusă în Ucraina, securitatea alimentară, sprijinul acordat refugiaților ucraineni și impactul războiului asupra statelor de la Marea Neagră sunt principalele teme ce vor fi abordate de cei doi miniștri, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Externe.

Discuțiile vor prilejui, totodată, și un schimb de opinii pe dosare europene de actualitate, precum reziliența strategică și securitatea energetică a Uniunii Europene, procesul de extindere și rezultatele Conferinței privind Viitorul Europei”, mai arată MAE.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se va întâlni cu Annalena Baerbock începând cu ora 14:30.

Sursă foto: Annalena Baerbock / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com