Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Energiei, discuții despre finalizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă cu oficiali americani și canadieni

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, aflat joi, 27 octombrie, în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit cu secretarul adjunct pentru Energie din SUA, David Turk, și cu ministrul Resurselor Naturale din Canada, Jonathan Wilkinson. Popescu a discutat cu cei doi oficiali despre finalizarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Resurselor Naturale din Canada, Popescu i-a transmis lui Wilkinson că România și Canda „au o responsabilitate uriașă în gestionarea acțiunilor necesare dezvoltării Proiectului Unităților 3 și 4 într-un termen durabil”.

Ministrul Wilkinson mi-a transmis că avem sprijin și finanțare din partea guvernului canadian pentru retehnologizarea reactorului 1 și pentru construcția reactoarelor 3 și 4”, a transmis Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Cei doi oficiali s-au pus de acord că o să existe o „mai mare cooperare și implicare între state, companii și universități” pentru a pregăti o nouă „generație de specialiști în dezvoltarea domeniului nuclear”.

Secretarul adjunct pentru Energie din SUA i-a transmis ministrului român că instituția pe care o reprezintă analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

România și SUA au un parteneriat strategic solid, iar energia reprezintă o componentă importantă în prezent și pe viitor”, a precizat oficialul român.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii