Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Ministrul energiei, despre numirea fratelui lui Paul Stănescu la ANRE: Nu trebuie să fii inginer electronist ca să iei decizii despre energie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 decembrie 2021

Numirea unor persoane în funcții de conducere fără absolut nicio legătură cu domeniul respectiv este una dintre cele mai vechi „boli” ale statului român. Cel mai recent exemplu este cazul lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Paul Stănescu, numit de social-democrați pentru a face parte din Comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). 

Alexandru Stănescu, absolvent al Facultății de Mecanică Agricolă, conform CV-ului oficial, a fost parlamentar PSD pentru două mandate, din 2012 în 2020. A fost președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților între 2017 și 2020.

Virgil Popescu: Nu trebuie să fii inginer electronist ca să iei decizii despre energie

Chestionat în legătură cu această numire, cel puțin controversată, ministrul energiei, Virgil Popescu a susținut că deciziile în acest domeniu pot fi luate chiar și de persoane fără pregătire de specialitate.

„Acuma, nu trebuie să fii inginer electronist sau energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poți să iei decizii despre energie. Mi-e greu să cred că numai acei oameni pot să fie în Comitetul de Reglementare ANRE. Nu știu CV-ul dlui Stănescu, știu că a fost deputat, știu că are o experiență în administrație, dar despre experiența dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc, dar principiul meu e că nu trebuie să fii neapărat pe acel domeniu, să stăpânești acel domeniu, să fi lucrat într-un domeniu ca să poți să fii un bun manager în acel domeniu. Și există, cred, exemple nenumărate între manageri care au fost mutați sau s-au dus dintr-o parte în alta, în domenii complet diferite, inclusiv în companii multinaționale, și au fost foarte bine în locurile unde au fost puși”, a explicat Virgil Popescu, luni seara, la Digi24.

Poziția lui Virgil Popescu nu ar trebui să ne surprindă, în condițiile în care acesta ocupă funcția de ministru al energiei, fiind absolvent al Facultății de Automatică.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com