Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: Examenul de Evaluare Națională a fost organizat foarte bine, nu au fost probleme. Rezultatele sunt bune

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că nu au existat probleme deosebire la Evaluarea Națională, examenul fiind „organizat foarte bine”. Ministrul a precizat că, în ciuda temerilor, au existat doar patru elevi cu temperatura mai mare de 37,3 grade, însă aceștia au posibilitatea de a participa la sesiunea specială.

”Examenul de Evaluare Naţională a fost organizat foarte bine, nu au fost probleme. Deşi a fost o temere în societate că vor fi foarte mulţi copii cu temperatură de peste 37,3, la Evaluarea Naţională nu am avut decât 4 cazuri. Aceşti elevi pot participa la etapa specială de săptămâna viitoare”, a declarat, marţi seară, Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului, nici în primele două probe ale Bacalaureatului nu au existat probleme, un singur elev având temperatura mai mare de 37,3 grade.

”Mâine sunt aşteptaţi candidaţii la proba de Matematică sau Istorie, iar joi proba profilului. Să sperăm că nici mâine, nici poimâine să nu avem situaţii deosebite din acest punct de vedere”, a mai precizat Anisie.

Ministrul Educaţiei a menţionat că la etapa specială se vor respecta aceleaşi reguli de ditanţare, dezinfectare şi măsurarea temperaturii.

”Rezultatele sunt bune la Evaluarea Naţională. Cred că un rol important l-a avut şi modul în care MEC s-a gândit să realizeze pregătirea elevilor, prin testele de antrenament. Acestea au venit în sprijinul elevilor şi au respectat modelul. Elevii s-au pregătit mai bine, au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze şi un rol important l-a avut şi că am publicat şi pentru fiecare test şi baremul de corectare şi notare. Elevii au văzut care ar putea să fie răspunsurile corecte şi au exersat. Un alt element important l-a reprezentat Programul Teleşcoala”,a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com