Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de interne trimite Corpul de control după accidentul produs în 2 Mai

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 august 2023 Etichete: ,

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a dispus luni, 21 august, Corpului de control aflat în subordinea sa efectuarea unor verificări interne, în urma accidentului produs în stațiunea 2 Mai.

„Am dispus, în limita competențelor, un control intern prin Corpul de control pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente. MAI va comunica transparent. După finalizarea anchetei, vom prezenta concluziilor, iar în funcție de acestea și de judecată mea, vom formula propuneri”, a anunțat ministrul de interne, Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

Întrebat de reporteri de câte aparate drug test dispune Poliția română, ministrul nu a știut să răspundă.

La sfârșitul săptămânii trecute, un șofer în vârstă de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a intrat în plin cu autoturismul pe care îl conducea într-un grup de opt persoane în stațiunea 2 Mai. O tânăra de 20 ani şi un tânăr de 20 ani, ambii studenți, și-au pierdut viața în urma impactului, iar alți trei tineri de 19 și 20 ani au fost răniţi.

Șoferul care a provocat accidentul fusese oprit de două ori de polițiști înainte de accident, dar aceștia nu l-au testat cu aparatul drug test, deși au găsit droguri în mașina sa, potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Constantin Glugă. La o oră după ce a plecat din secția de poliție a comis tragicul accident.

CITEȘTE ȘI: Drogurile și șofatul – o combinație fatală. Câte accidente grave s-au produs în ultimii ani din cauza consumului de droguri  

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii