Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, îi cere omologului său italian să respecte drepturile angajaților români din Italia

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a trimis o scrisoare omologului său italian, Luigi Di Maio, prin care îl anunță că este alături de poporul italian, în lupta pentru combatere a coronavirusului; „(…) inclusiv în astfel de împrejurări, este importantă respectarea drepturilor şi beneficiilor prevăzute de legislaţia UE şi cea italiană pentru toate categoriile de cetăţeni, inclusiv pentru acei lucrători români din Italia a căror activitate este afectată de contextul actual din Italia”, a transmis Aurescu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în contextul evoluțiilor legate de epidemia de coronavirus în Italia, ministrul Bogdan Aurescu a transmis o scrisoare omologului său italian, Luigi Di Maio, prin care își exprimă solidaritatea cu poporul italian, inclusiv în contextul măsurilor luate de Guvernul italian pentru a combate epidemia.

„În egală măsură, având în vedere preocuparea constantă a Guvernului României pentru comunitatea română din Italia, ministrul afacerilor externe a folosit acest prilej pentru a-i transmite omologului italian că, inclusiv în astfel de împrejurări, este importantă respectarea drepturilor şi beneficiilor prevăzute de legislaţia UE şi cea italiană pentru toate categoriile de cetăţeni, inclusiv pentru acei lucrători români din Italia a căror activitate este afectată de contextul actual din Italia”, arată MAE.

Până în prezent, în Italia, s-au înregistrat 15.113 de cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre acestea, 1.016 au fost vindecate. Numărul deceselor din cauza acestui virus a depășit 1.000.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *