Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării și ministra Afacerilor Externe au plecat la summitul NATO de la Washington cu un avion militar, din cauza curselor anulate de la Tarom

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 iulie 2024 Etichete: ,

Delegaţia României care urmează să participe de marți, 9 iulie, la summitul NATO de la Washington, a plecat din ţară luni cu un avion militar din cauza anulării mai multor curse Tarom, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale (MApN), Constantin Spînu, pentru News.ro. 

Din delegația României fac parte şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr şi ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu. Aceștia au plecat luni dimineață cu o aeronavă C-27J Spartan către Paris, iar de acolo delegaţia urmează să ia o cursă către SUA.

Și președintele Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Washington, dar acesta nu călătorea împreună cu cei doi miniștri.

10 curse operate de Tarom au fost anulate luni, 8 iulie, după ce câte un membru din echipajul fiecărei aeronave care urma să decoleze s-a declarat „inapt de zbor”. Mai multe detalii, aici.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii