Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Angel Tîlvăr, întâlnire cu liderii industriei de apărare din Turcia: „Ne dorim să consolidăm aceste relaţii”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a subliniat importanța colaborării între România și Turcia în domeniul apărării în timpul unei întâlniri care a avut loc marți cu liderii din industria de apărare turcă. Conform Ministerului Apărării Naționale (MApN), discuțiile au fost purtate cu Haluk Görgün, președintele Agenției pentru Industria de Apărare din Turcia, și au vizat întărirea parteneriatului bilateral, în special în ceea ce privește transferul de tehnologie și parteneriatele industriale.

În cadrul întâlnirii, Tîlvăr a evidențiat progresele recente în acest sector, inclusiv achiziționarea sistemelor Bayraktar TB2 și colaborarea cu Otokar, o companie de armament. De asemenea, ministrul a fost prezent la cea de-a patra ediție a SAHA EXPO 2024, un târg dedicat echipamentelor militare, unde s-au reunit peste 1.200 de expozanți și 500 de delegații oficiale și comerciale, oferind un cadru propice pentru dezvoltarea cooperării în domeniile apărării, maritim, aeronautic și spațial.

”Apreciem şi sprijinim extinderea colaborării tehnologice şi industriale între România şi Turcia în domeniul apărării. Ne dorim să consolidăm aceste relaţii prin implementarea unor proiecte care să aducă beneficii ambelor ţări”, a declarat Angel Tîlvăr.

Printre membrii delegației s-au numărat ambasadorul României în Turcia, Ștefan Tinca, viceamiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, generalul-locotenent Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, și generalul-maior Mihai Iancu, locțiitorul șefului Departamentului pentru politica de apărare și planificare.

foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW