Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii: Cumpăraţi produse româneşti, chiar dacă par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: ,

Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, îi încurajează pe români să cumpere produse agricole românești, explicând că prin cumpărarea acestor produse toți banii rămân în țară. De asemenea, ministrul spune că „din punct de vedere administrativ este foarte greu să oprești produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor”.

„Una dintre problemele mari pe care agricultura românească le are nu este aceea de a produce, pentru că fermierii din România ştiu să producă foarte bine, problema este a vânzării produselor şi aici aş vrea să fac o paranteză legat de promovarea şi vânzarea produselor româneşti. Am văzut că în ultimul timp se pune tot mai mult această problemă şi din punct de vedere administrativ este foarte greu să opreşti produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor. Ceea ce putem face noi ca să grăbim vânzarea produselor româneşti, mă refer la noi, cumpărătorii, este de a căuta în mod responsabil să cumpărăm produse româneşti şi de a ne educa copiii atât în familie, cât şi în şcoală, aşa cum se face în orice ţară, să cumpere produse româneşti, chiar dacă uneori, cum îmi spuneau unii, produsele româneşti par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară şi mai ales în marii retaileri” a declarat ministru Agriculturii sâmbătă, la finalul unei întâlniri cu fermierii din judeţul Alba, conform News.ro.

Ministrul liberal a mai spus că prin cumpărarea de produse românești, toți banii rămân în țară, iar o parte se întorc în pensii sau alte beneficii. Oros a mai spus că printre priorităţile sale se numără sprijinirea fermei de familie, susţinerea mediului asociativ al micilor producători agricoli.

Oros a mai precizat că guvernul a demarat „scheme de calitate” pentru a putea promova produse româneşti, după ce, timp de 13 ani nu au fost notificate produsele româneşti la Comisia Europeană.

„Noi, în şase luni, am reuşit să notificăm trei scheme de calitate şi anume produsul tradiţional, produsul etic şi produsul local” a afirmat Oros.

El a explicat că prin aceste scheme se pot promova produsele locale fără a exista riscul de a fi activa procedura de infringement, aceasta fiind modalitatea pe care o adoptă alte state din UE pentru a promova produsele locale.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *