Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Justiţiei: Instanţa din Malta a dispus faţă de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar şi eliberarea pe cauţiune

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 iulie 2024 Etichete: , ,

Ministerul Justiției a informat luni că instanța din Malta a impus măsura controlului judiciar și eliberarea lui Paul-Philippe al României, sub cauțiune, după o detenție de peste 2 luni. În conformitate cu condițiile impuse, el va trebui să se prezinte de două ori pe zi la secția de poliție pentru a semna prezența și nu are voie să părăsească Malta, deoarece pașaportul și documentele de identitate sunt reținute de instanță.

Ministerul Justiției a precizat: ”Decizia instanței malteze a impus măsura controlului judiciar și eliberarea sub cauțiune a lui Paul-Philippe al României, după ce a fost în detenție mai mult de 2 luni. El trebuie să se prezinte de două ori pe zi la secția de poliție pentru a semna prezența și nu are voie să părăsească Malta, deoarece pașaportul și orice document de identitate sunt reținute de instanță.”

În plus față de cauțiunea de 20.000 de euro, el trebuie să ofere o garanție personală de 30.000 de euro.

Ministerul a explicat că această decizie a fost motivată de vârsta înaintată a lui Paul-Philippe și de prevederile legislației malteze referitoare la termenul maxim de arest preventiv de 60 de zile.

Referindu-se la procedurile în desfășurare, Ministerul a adăugat: ”La data de 25 iunie, instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României. Hotărârea nu este definitivă, iar justiția română continuă să lucreze pentru aducerea în țară a celor care sunt urmăriți penal, indiferent de notorietatea lor.”

În altă ordine de idei, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a acceptat recent să examineze în regim de urgență întrebările preliminare trimise de Curtea de Apel Brașov în cazul Prințului Paul. Comisia Europeană a susținut poziția României, afirmând că un stat membru nu poate refuza executarea unui mandat european de arestare din motive legate de procedura de depunere a jurământului de către judecătorii care au dispus condamnarea.

foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW